in , ,

Popüler Video Oyunu “Watch Dogs” Filme Uyarlanıyor

Watch Dogs film uyarlaması için hazırlıklar başladı. “Talk to Me”nin yıldızı Sophie Wilde, yapımın başrolünü canlandıracak.

Watch Dogs Film Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Watch Dogs filmi geliyor. Son dönemlerde sayıları hızla artan oyun uyarlamalarına bir yenisi daha ekleniyor.

Ubisoft tarafından geliştirilip yayınlanan Watch Dogs oyuncuların karşısına ilk defa 2014’te çıktı. Aksiyon ve macera temalı oyunun devam macerası 2016’da yayınlanırken oyuncular son olarak 2020’de Legion ile tanışma fırsatı buldu.

Ubisoft’un güvendiği oyun markaları arasında bulunan Watch Dogs; daha önce bir manga serisine adapte edilmişti. Serinin yeni durağı ise beyaz perde oluyor.

- Reklam -

Watch Dogs Film Uyarlaması - Sophie Wilde

Yapımın başrolünde geçen yıl A24 imzalı korku filmi Talk to Me ile dikkatleri üzerine çeken ve BAFTA adaylığı alan Sophie Wilde yer alıyor. Wilde ayrıca Boy Swallows Universe ve The Portable Door ile tanınıyor.

Watch Dogs Film Uyarlaması Mathie Turi’ye Emanet

Watch Dogs filminin yönetmen koltuğuna Meander, Hostile ve Gueles noires ile bilinen Fransız yönetmen Mathieu Turi geçiyor. Yapımın senaryosu Netflix yapımı Oxygen’in senaristi Christie LeBlanc tarafından kaleme alınıyor. Senaryo ekibinde yer alan bir diğer isim ise Victoria Bata.

Filmin konusu hakkındaki detaylar saklı tutulurken oyunun adaptasyon için yapıma zengin bir materyal sağlayacağı tahmin ediliyor.

Distopik bir evrende geçen oyun serisi, kurgusal bilgi işlem ağı olan ctOS içindeki yolsuzluğu ortaya çıkarmak için maceraya atılan bilgisayar korsanlarını takip ediyor.

- Reklam -

Watch Dogs Film Uyarlama

Serinin ilk oyunu, kızının intikamını almaya çalışan kanun kaçağı Aidan Pierce’ı anlatırken ikinci oyun hacker grubu DedSec ile “güncellenmiş” ctOS 2.0’ın tehlikelerini ortaya çıkarmaya çalışan Marcus Holloway’ye odaklandı. Markanın son macerası Legion’da oyuncular, sivilleri özgürleştirmeye ve isimlerini temize çıkarmaya çalışırken distopik bir Londra’da nüfusun içinde saklanan DedSec üyelerine hayat verdi.

Film uyarlamasının hangi oyuna odaklanacağı bilinmiyor. Bununla beraber filmin yalnızca Watch Dogs evrenini kullanacağı ve kendine has bir hikâye anlatacağı da öne çıkan tahminler arasında.

Filmin oyuncu kadrosunda Sophie Wilde dışında bir isim henüz açıklanmadı.

Watch Dogs film uyarlaması kararına sizin bakış açınız nasıl oldu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Çok benzeri bir dizi var, Person of Interest. Mr. Robot da bayağı benzer aslında ama çok daha karanlık. Oyunu sevenler film çıkana kadar bunlara da bakabilirler. :slight_smile: Ben oyunların konusunu sevsem de oynanış olarak beğenemedim hiç. Birkaç saat sonra bıraktım hep. Filmden umutluyum. Ubisoft oyunları filme uyarladığı zaman genelde iyi olmuyor ama hadi bakalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Monte Kristo Kontu Filminden İlk Fragman Yayında

“Monte Kristo Kontu” Geri Dönüyor: Yeni Film Uyarlamasından İlk Fragman Yayınlandı

Güneş'i Karartma Fikri Oldukça Tehlikeli: İşte Nedeni...

Bilim İnsanlarına Göre “Güneş’i Karartmak” Oldukça Tehlikeli! İşte Nedeni…