in

Türkiye’nin İlk Öykü Uygulaması Trendeki Yabancı ile Tanışın

Trendeki Yabancı size öyküler anlatmaya geldi! Türkiye’nin ilk hikâye uygulaması çıktı. Can Yayınları etiketiyle yayınlanan derginin ilk sayısında 20 öykü var.

Trendeki Yabancı
- Reklam -
- Reklam -

Can Yayınları yeniliğe doymuyor. Matbu dergilerin birbir kapandığı, ülkede dergicilik kültürünün gittikçe çıkmaza düştüğü bir dönemde yepyeni bir adımla karşımıza çıkıyorlar. Trendeki Yabancı, Türkiye’nin ilk öykü uygulaması olma özelliğini taşıyor.

Her ay yayınlanacak bir öykü dergisi olan Trendeki Yabancı, yayıncılıkta bir ilke imza atıyor. Trendeki Yabancı basılmıyor. Gazetecide, kitapçıda yok. Doğrudan telefonunuza geliyor.

Trendeki Yabancı uygulamasını indirip her sayıda yayımlanacak 20 öyküyü okuyabilir, beğendiğiniz kısımlarının altını çizip paylaşabilirsiniz.

- Reklam -

Netflix ve Spotify gibi abonelik sistemiyle çalışan uygulamanın bir başka artısı ise çevrimdışı da okunabiliyor olması. Trendeki Yabancı’yı okumak için internet bağlantısına ihtiyacınız yok.

Trendeki Yabancı’nın ilk sayısında öyküsü olan yazarlar şöyle: Berkan M. Şimşek, Blair Lee, Bülent Ayyıldız, Devrim Kunter,  Donna Miscolta, Ezgi Polat, Fatih Külahçı, Fatma Nur Kaptanoğlu, Ferit Edgü, Hakan Toker, Hikmet Hükümenoğlu, Juan José Millas, Katharine Weber, Mary Renzi, Mevsim Yenice, Müge İplikçi, Onur Akyıl, Orçun Ünal, Süreyyya Evren ve Zeynep Kaçar.

Yeni yazarlara da açık olan dergi öykü gönderim koşullarına dair şu açıklamayı yapıyor:

trendeki yabanci logo

Trende bir yabancının anlatabileceği hikayeleri arıyoruz. Bu hikâyeler şaşırtıcı olabilir, komik olabilir, heyecanlı ya da meraklı olabilir, ama hep “sonra ne olmuş” diye dinlenir, yoksa kompartıman değiştirirsin. Senden beklediğimiz şey de bu.

Uygulamayı App Store ve Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

Trendeki Yabancı’yı siz nasıl buldunuz? Bir öykü uygulaması fikri ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Mevsim Yenice: “Taş Gibi Sessiz Olabilmenin de Cesur Bir Yanı Var”

* Engin Türkgeldi: “Kötülük İyilikten Daha İlginç Bir Hikâyeye Sahip”

* e-Dergilere Sorduk: Çevrimiçi Dergiciliğin Dünü, Bugünü, Yarını

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Sanırım “Öykü Gazetesinin” tirajı azaldı. :confused:

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Bu şekilde dijitalleşmeleri güzel bence. Hem ulaşılabilirlik artıyor, hem de kağıt israfı azalıyor. Ben memnunum açıkçası :slight_smile: Yazarlar da sevdiğim kişiler. İlk sayı keyifle okunacak gibi.

  3. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Öykü Gazetesi yayın hayatına son verdi diye biliyorum.

  4. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Çoğu bilindik yazarlar. O yüzden dikkat çeken bir sayı. Özellikle Fatma Nur Kaptanoğlu’nun adını çok duydum ama okuma fırsatım olmamıştı. Nihayet bir öyküsüyle başlayabilirim. Kağıt masrafları ve karşısına “Gelir” diye yazılacak satış rakamları ortada olunca dijitalleşmeye ticari olarak da zorlanıyorlar sanırım. :confused:

    Uzun zamandır takip edemiyordum ve Twitter hesaplarına bakınca 30 Mayıs’ta dergiyi kapattıklarını öğrendim. Yazık olmuş ama alternatif bir yol bulmuşlar. Masraflar ve satışlar ortadaydı zaten. Böylesi daha uzun ömürlü olur. Yani inşallah.

  5. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Ben de aynı umutlar içerisindeyim. Genç yazarlarımızı edebiyatımıza tanıtacak ortamların çoğalması gerekiyor bir yandan da. Öykü Gazetesi baktığım kadarıyla amatör bir oluşuma sahipti, yeni yazarlar öykülerini yolluyordu galiba. Bu durumu Seçki’ye benzetiyorum, böyle mahallerin çoğalması taraftarıyım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Stephen King

Stephen King Uyarlamalarında Durmak Yok: The Institute Dizi Oluyor

the umbrella academy ust

The Umbrella Academy 2. Sezonuna Yeni İsimler Katılıyor