in

2021’de Korsan Yollarla En Çok İndirilen 10 Dizi Açıklandı

2021 yılında korsan yollarla en çok indirilen 10 dizi belli oldu. İşte Torrentfreak sitesine göre bu yılın popüler yapımları!

2021: Korsan Yollarla En Çok İndirilen 10 Dizi WandaVision
- Reklam -
- Reklam -

2021 yılında korsan yollarla en çok indirilen 10 dizi duyuruldu. Listenin ilk iki sırasında Marvel yapımları yer aldı.

Özellikle Koronavirüs pandemisinin hayatımıza girmesiyle daha çok önem kazanan dijital yayın siteleri, rekabet adına birçok yeni yapım ile abonelerinin karşısına çıkmaya başladılar. Bu işin öncüllüğünü her ne kadar Netflix yapsa da, ardından gelen Amazon Prime Video, HBO Max, Disney Plus, Apple TV+ ve daha birçok yayın kuruluşu da kendi ellerinde haklarını bulundurdukları çok tutan yapımlarının yan ürünlerini hazırlamaya başladılar.

Örneğin HBO Max, yıllar önce tamamlanmış olan Friends başrollerinin yer aldığı bir Reunion özel bölümü ile geldi. Amazon, Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi dizilerin yayın haklarını satın aldı. Hatta Zaman Çarkı’nın ilk sezonu da tüm bölümleri ile yayınlandı. Apple TV+, bir başka önemli seri olan Vakıf’ı ekranlara uyarladı. Disney+ ise, elinde bulunan en önemli stüdyolardan biriyle, Marvel Sinematik Evreni’nin küçük ekrana taşıdı.

- Reklam -

Rekabet fazla olsa da bu firmaların bazıları henüz birçok ülkede resmi olarak yayın hayatına başlamadılar. Ülkemizde de uluslararası kuruluşlar arasında şimdilik resmi olarak sadece Netflix ve Amazon Prime Video hizmet vermekte. Ancak yakın zamanda RTÜK’ten lisans alan Disney Plus’ın yayın hayatına başlayacağı kısa süre önce açıklandı.

Disney 2022 bütçesi

Haliyle hem hizmet vermiyor oluşları hem de farklı birçok firmaya ayrı abonelik ücreti ödemek istemeyen kullanıcılar, korsan yollarla dizileri izlemeyi tercih edebiliyorlar. Telif hakkı ihlali ve dijital haklar hakkındaki en son haberleri takipçileriyle paylaşan Torrentfreaks de her yıl en çok hangi dizilerin korsan yollardan indirildiğini açıklıyor. Blog sitesi, 2021 yılı için de korsan yollardan en çok indirilen dizileri duyurdu. İlk 10’da Marvel Sinematik Evreni yapımlarının bariz bir üstünlüğü bulunuyor.

Disney+’ın birçok ülkede hâlâ aktif olmaması ve dizilerini de farklı ortaklıklar kurarak yayınlamaması, hayranların da ister istemez korsana yönelmesine sebep olmuş gibi gözüküyor. Aynı zamanda listenin sadece Bittorrent verilerine dayandığını aktaran blog sitesi, online sitelerden korsan şekilde izlenen yapım istatistiklerinin de bu listeyi kapsamadığının altını çiziyor. Yine de oradaki istatistiklerin de buradaki verilerle paralel olduğu öngörülüyor.

İşte 2021 Yılında Korsan Yollarla İzlenen 10 Dizi

Loki Disney Plus

Listede toplamda bu yıl çıkan tüm Marvel dizileri ilk sıraları domine etmiş durumda. MCU’nun dördüncü aşamasını başlatan ilk yapım olarak da bilinen WandaVision, çıkış yaptığı Ocak 2021’den bu yana en çok indirilen dizi olarak ilk sıraya yerleşti. Geçen sene de listede 6. sırada yer alan Rick and Morty, iki sıra gerilemiş olsa da yine en çok indirilen diziler arasında bulunuyor. Onun dışında The Witcher da yeni çıkmış olmasına rağmen kısa sürede en çok indirilenler arasına girerken, Amazon’un Zaman Çarkı dizisi listenin en son sırasında bulunuyor.

Tam liste şu şekilde:

10. Wheel of Time (Zaman Çarkı)

9. Arcane

- Reklam -

8. Rick and Morty

7. Foundation (Vakıf)

6. What If…?

5. Hawkeye

4. The Falcon and the Winter Soldier

3. The Witcher

2. Loki

1. WandaVision

Siz bu listeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

niğde kalesi çukur

Niğde Kalesi’ni Gezerken Definecilerin Üzerine Düştü: 200 Metrelik Tünel Metruk Bir Eve Uzanıyor

dune kesilmiş sahne çöl gezegeni

Dune: Çöl Gezegeni’nden Kesilmiş Bir Sahne Paylaşıldı