in

Daredevil 4. Sezon ile Geri Dönecek mi?

Daredevil 4. Sezon ihtimali bir kez daha gündeme geldi. Peki Charlie Cox’ın başrolünde olduğu dizi gerçekten de devam edebilir mi?

daredevil charlie cox
- Reklam -
- Reklam -

Daredevil 4. Sezon tartışmaları uzun süredir devam ediyor. Netflix’te yayınlanan ilk 3 sezonuyla hayranlar tarafından çok sevilen ve Marvel Evreni’nin en kaliteli işlerinden birisi olarak gösterilen yapımın devamı için yapılan imza kampanyası yeniden gündeme geldi. Peki tüm bu taleplere rağmen dizinin devam etme olasılığı ne?

Marvel’ın en sevilen süper kahramanlarından Daredevil, 2015 yılında 1. sezonuyla ilk defa Netflix’te yayınlandığında kısa süre içerisinde birçok hayran kazandı. Öyle ki, dönemine göre iyi bir izlenme rakamı elde etmiş ve eleştirmenlerce de sevilmiş olan dizinin yeni sezon onayı kısa sürede geldi. Toplamda 3 sezon yayınlanan dizi, yayınlanan son sezonun ardından 2018 yılının sonlarına doğru iptal edildi. Her ne kadar bu iptalin sebebinin düşen izleyici kitlesi olduğu iddiaları dolaşsa da asıl sebep Disney’in kendi dijital platformu Disney+’ın geliyor olmasıydı. Kendi yayın ağını oluşturmaya başlayan şirket ister istemez rakip dijital platformlarda bulunan tüm yapımlarını geri çekiyordu. Bu süreçte sadece Daredevil değil, Netflix’te bulunan diğer Marvel yapımları Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage ve The Punisher da iptal edildi.

daredevil marvel spider-man 3

- Reklam -

Şirketler arası yapılan anlaşma gereği belli bir süre için Disney’in bu karakterleri kendi yayın platformlarında kullanma hakkı yok. Ancak sürenin dolmasına az kaldı. Hayranlar bir şekilde Daredevil’ı ekranlarda görmek istiyor. Geçen haftalarda Charlie Cox tarafından canlandırılan Daredevil’ın yeni Spider-Man macerasında görüneceği dedikoduları çıkmıştı. Ancak bu haber kısa süre sonra bizzat Cox tarafından yalanlandı. Sevilen aktör konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını, Daredevil filmde rol alacaksa bile karakteri canlandıranın kendisi olmayacağını söyledi.

Charlie Cox, Daredevil 4. Sezon Kampanyası İçin Hayranlara Teşekkür Etti

Her şeye rağmen hayranlar Cox’ı bir kez daha bu rolde görmek istiyor. Daha önce de yapılan kampanya sosyal medya üzerinden #SaveDaredevil etiketiyle bir kez daha gündeme geldi. Bu ilgi sonucunda kampanya hakkında Cox da açıklama yaptı.

daredevil 4. sezon

- Reklam -

Aktör, Comicbook’a verdiği röportajda #SaveDaredevil kampanyasına destek veren bütün hayranlara teşekkür etti. Tom Hiddleston ile birlikte oynadığı Broadway oyunu Betrayal’ın ön sıralarında dahi düzinelerce #SaveDaredevil destekçisi olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:
“Söylemek istediğim tek şey, bütün destekçilere teşekkür ettiğim. Bir işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum ancak bu birçok insan için, özellikle de benim için çok şey ifade ediyor.”
Şu ana kadar 350 binden fazla imzanın bulunduğu kampanyaya katılım her geçen gün artmakta. Peki tüm bunlar Daredevil 4. sezon için yeterli mi?

Hayranlar her ne kadar bu tür durumlara duygusal yaklaşıyor olsalar da şirketler bazında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Örneğin Disney Fox’u satın aldıktan sonra tüm X-Men ve Fantastic Four gibi evrenleri sıfırlayacağı ve Marvel Sinematik Evreni’ne dahil edeceğini açıklarken Deadpool için benzer bir yol izlemedi. Ryan Reynolds MCU’da da Deadpool karakterini canlandırmaya devam edecek. Bunun altında yatan sebep Reynolds’ın karakter adına gösterdiği performans gibi dursa da aslında 18 yaş üstü sınırlamasıyla gelen bir yapımın gişe anlamında aldığı başarının daha büyük bir katkısı var.

daredevil marvel

Bu nedenle Disney şimdi olmasa bile Daredevil karakterini bir şekilde kullanacağı kesin. Ancak bunun halihazırda sunulan dizinin devam sezonu olmayacağı ya da karakteri Charlie Cox’ın canlandırmayacağı da bir o kadar kesin gözüküyor.

Peki ya sizler Daredevil’ın yeni bir sezonla tekrar ekranlara döneceğini düşünüyor musunuz? Ya da ister misiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* DC vs. Marvel: Koca Bir Nesil Bunu Bekliyordu

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Sizce Daredevil dizisi yeni sezonlarıyla geri döner mi?

    Vote in the poll.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Superman devam filmi

Superman Yeni Filmi ile Geliyor Olabilir

NASA Tom Cruise Uzay Elon Musk

NASA Onayladı: Tom Cruise Uzaydaki İlk Kurgu Filmde Yer Alacak