in

Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin Targaryen Dizisi Hakkında Konuştu: “Hiçbir Şey Kesinleşmedi”

Game of Thrones yazarı George R.R. Martin, HBO tarafından geliştirilen yeni Westeros yan dizileri hakkında konuştu. Bazı iddialar cevap buldu.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun en önemli işlerinden Game of Thrones geçtiğimiz aylarda pek de sevilmeyen final sezonuyla sona ermiş, birçok eleştiri okunun hedefi olmuştu. Ne olursa olsun 8 sezon boyunca öyle ya da böyle inanılmaz izlenme rakamlarına ulaşmış ve bu alanda belli bir kitle yakalamıştı. Kanal, bu kitleyi kaybetmemek için son sezon yayınlanmadan yeni yan dizilerle ilgili bazı duyurular yapmış ve hatta görseller de paylaşmıştı. Fakat bazı yan dizi projeleri onaylanırken bazıları daha başlamadan iptal edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde de gelecek yan dizilerden birinin Targaryen Ailesi’nin kanlı tarihiyle ilgili olduğunu öğrenmiştik. Westeros’un şimdiye kadarki en detaylı tarihçesini içeren “Fire and Blood” kitabından konu alınarak hazırlanan dizinin başrolünde Targaryen Ailesi yer alacak. İşte Martin de kendi blogunda bu diziyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

George R.R. Martin: “Yeni Projeleri Ne Onaylayabilirim Ne de Reddebilirim”

Game of Thrones

- Reklam -

Sana Söyleyebilirim… (I Could Tell You…)” başlığıyla yayınlanan yazı “… ama sonra seni öldürmek zorunda kalırım,” diye devam ediyor.

Martin, yazısının başında internette birçok yerde Game of Thrones yan dizileriyle alakalı yazılıp çizildiğini ve bunlarla ilgili birçok e-posta aldığını söylüyor. Muhtemelen yaptığı açıklama da biraz bunlara cevap niteliğinde. Tabii tam olarak açıklama denebilirse. Çünkü pek fazla şey söylemiyor.

Yazarımız dizi projelerini ne yalanlıyor ne de doğruluyor.
HBO’nun geliştirme aşamasında olduğu bazı GAME OF THRONES yan dizileri olduğunu onaylayabilirim. Başlarken 4 proje vardı. Sonra 5. Sonra 3. Hepsini daha önce de söyledim. Jane Goldman’ın henüz LONG NIGHT olarak adlandırmamam gereken başlıksız bir dizi projesi de bunlardan biri. Diziyle ilgili pilot bölümü çekimleri bir ay önce tamamlandı ve post prodüksiyona girdi. Yakında ilk görüntüleri görmeyi umuyorum. (Belfast’ta geçen ay, setteki bazı perde arkası görüntülere baktım ve muhteşemdiler.)
Game of Thrones

Ardından Targaryen Ailesi’yle ilgili olan diziye de değinen Martin, uyarlamanın Fire & Blood kitabından yapılacağını onaylıyor.

‘Ryan Condal Serinin Yeni Halefi Olabilir’

Bu dizinin bir adı var, fakat kimse açıklamadı o yüzden benim de şu an söylemem doğru değil. (Ama bariz bir isim değil.) Senaryosu RYAN CONDAL tarafından hazırlandı ve gerçekten müthiş oldu! O müthiş bir yazar. Aynı zamanda Buz ve Ateşin Şarkısı, Dunk & Egg ve Westeros’a çok hakim. Onunla çalışmayı seviyorum. Eğer 7 Tanrı ve HBO nazik olursa, yıllarca onunla birlikte devam etmeyi umuyorum. Kendisi dizinin yeni halefi olabilir.
Martin ayrıca herkesin ejderhalar hakkında konuştuğunu ve evet, ejderhaların dizide olacağını da söylüyor.

game of thrones ejderhalar

- Reklam -

Yazar, şimdilik her şeyin yolunda gittiğini ama onaylanan hiçbir şey olmadığını da ekliyor.

‘Kesinleşen Bir Şey Yok’

Pilot bölüm siparişi almaya yaklaşmak, pilot bölüm siparişi almakla aynı şey değil. bu teşvik edici, bu heyecan verici ancak henüz paçaları sıvamayın. HBO kesin olarak pilot bölüm siparişi verdiğinde, beni çatının üzerinde bağırırken görebilirsiniz ve bütün bir dizi siparişi geldiğinde, daha yüksek bağırabilirim. Şimdilik her şey yolunda ama hiçbir şey kesinleşmedi.
Son olarak Martin yeni yan dizi ihtimalinin, Naomi Watts’lı The Long Night’ı olumsuz etkilemeyeceğini ve sürekli büyüyen televizyon dünyasında Westeros’un iki dizisine de yetecek kadar yer olduğunu söylüyor.

Game of Thrones

Özetlemek gerekirse The Long Night pilot bölümü çekildi ve beğenilirse dizi siparişi verilecek. Targaryen dizisi için ise henüz pilot bölüm siparişi gelmedi. Ama işler yolunda ve sipariş yakına gelebilir. Bunlar son derece olağan prosedürler ve Martin’in dediği gibi, hiçbir şey kesin olmasa da her şey yolunda.

Martin’in bu açıklamalarını sizler nasıl okuyorsunuz? Sizce kesinlik içeren açıklamalarda bulunmaması bazı projelerin hâlâ iptal olabilir anlamına mı geliyor?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

* Game of Thrones Yan Dizisinde Pilot Bölüm Çekimleri Tamamlandı

* Game of Thrones Yan Dizilerinden Birisi Targaryen Ailesi Hakkında Olacak

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Geçen haftaki açıklamanda ki tükürüğü yalarsın bu gidişle GRR Martin. :slight_smile:

  2. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Dizi kitap yazım sürecimi aksattı o zaman ne yapmalıyım hemen yeni diziye başlamalıyım :man_facepalming:t2::man_facepalming:t2::man_facepalming:t2:

    Edebiyatın bu kadar ticarileşmesi beni çok rahatsız etmeye başladı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stephen king jaunt

It: Chapter 2’nun Yönetmeni, Stephen King İmzalı Jaunt’u da Uyarlıyor

Haluk Bilginer

Haluk Bilginer “Şahsiyet” ile Uluslararası Emmy Ödülleri’ne Aday Oldu