in

Game of Thrones Final Sezonunda Arya, Night King’e Hiç Fark Edilmeden Nasıl Yaklaştı?

Game of Thrones yönetmenlerinden Miguel Sapochbik, 8. sezonun çok konuşulan Arya – Night King sahnesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Dizi tarihinin en büyük yapımlarından biri olan, ancak son sezonuyla hayranları tarafından yerin dibine sokulan Game of Thrones, dokuz senenin ve 8 sezonun ardından geçtiğimiz aylarda sona erdi.

Dizinin son sezonunun en çok eleştirilen yerlerinden birisi ise 3. bölüm olmuştu. The Long Night (Uzun Gece) isimli bölüm, dizi hayranlarının yıllarca beslediği, büyüttüğü teorileri bir çırpıda silip atmış, izleyicileri hayli şaşırtmıştı.

Haberin bundan sonrası final sezonunu izlememiş olanlar için spoiler içermektedir.

- Reklam -

Bölümün sonlarında Night King’le Bran’in büyük buluşması gerçekleşmek üzereyken, ansızın Ak Gezenin arkasından Arya çıkmış ve Valyria çeliği hançeriyle kötülüğün lordunu yok etmeyi başarmıştı.

Bölümün ardından kafası karışan seyirci, Arya’nın nasıl sesini hiç duyurmadan Gece Kralı’na kadar yaklaşabildiği, oraya nereden gelerek vardığı gibi sorular sormuştu.

Konuyla ilgili olarak, bölümün yönetmeni Miguel Sapochnik geçtiğimiz günlerde Hollywood Reporter’a bir açıklama yaptı. Sapochnik, sahneye dair şöyle konuştu:

Game of Thrones Yönetmeni: “Önemli Olan Sonuç”

“Nihayetinde mühim olan onun oraya nasıl vardığı değil de, Gece Kralı’nın onu nasıl boynundan yakaladığında işini bitireceğini sanmamız, ardından Arya’nın bıçağını kavrayıp onun işini bitirmesiydi.”

Yönetmen ayrıca Arya Stark’ı canlandıran Maisie Williams’ın sahnedeki performansına da bayıldığını belirtti.

Game of Thrones Night King Arya

- Reklam -

İngiliz yönetmen, Arya’yı yürek ağacına giderken göreceğimiz sahneden, Gece Kralı’nın ölümünün zamanlamasını bozacağı için vazgeçtiğini açıklayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dengeyi Kurmak İçin Uzun Zaman Çalıştık”

“Her şeyi sorguladım, yapılabilirlikle bizim isteğimiz şey üzerine olan doğru dengeyi bulabilmek için uzun süre sıkı şekilde çalıştık. Sahneyi çektik, ardından bir daha çektik ve anladık ki asıl önemli olan ritimdi. Bir noktada savaşı Yürek Ağacı’nın her yanından gösteren detaylı bir çekim eklemek istedik, ancak bunu uygularken benzer bir sahnenin bölümün önceki aşamasında olduğunu fark ettik, dolayısıyla bu bize tekrar gibi geldi.”

Game of Thrones, her ne kadar son sezonuyla oldukça eleştirilse de, bu senenin Emmy Ödülleri’nde rekora koştu. 22 Eylül’de düzenlenecek 71. Emmy Ödülleri’nde 32 adaylık elde eden HBO yapımı, bir sezonda en fazla adaylık kazanan şov unvanını da elde etti.

Game of Thrones

2011’de yayın hayatına girdiğinden beri ilgiyle takip edilen Taht Oyunları, son sezonlarda düşen performansına rağmen dizi tarihinin en büyük projelerinden biri olarak hatırlanmaya devam edecek. Zaten dizinin yapımcı kanalı HBO da, dizinin evreninden kolayca vazgeçmeyeceğini, yan dizi haberleriyle belli etmişti.

Umudumuz, gelecek dizilerin de en az Game of Thrones kadar başarılı olması.


* Game of Thrones Yazarı Martin: “Artık Yarış Kalmadı, Kitabımı Rahat Rahat Yazıyorum”

* Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

* Duvar’ı Yıkan Night King, Norveç Polisi Tarafından Yakalandı

* Game of Thrones Dizisinden 4 Önemli Hayat Dersi

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Çok saçma, çok basit bir açıklama olmuş: “önemli olan sonuç, nasıl öldürdüğü” !

    Böylesine buram buram basitlik kokan bir açıklama olabilir mi??

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Yönetmenin açıklaması tam fanboy açıklaması gibi.

  3. Avatar for sherlock007 sherlock007 dedi ki:

    Özeti “Dizi kitap kaynağını tüketince kafamız basmadı. Saçmaladık.” :grin:

  4. Avatar for Tilqi_Gin Tilqi_Gin dedi ki:

    Boşaltım organımdan uydurdum dese daha az saçmalamış olurdu.

  5. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Fanboylar daha iyi ve mantıklı açıklamalar yapıyor :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Weird Tales

Fantazya ve Korkunun Efsane Dergisi Weird Tales Geri Dönüyor!

Darq inceleme

DARQ: Kâbus, Sen mi Büyüksün Ben mi?