in

Microsoft, Netflix’i Satın Almak için 190 Milyar Doları Gözden Çıkartmış Olabilir

Microsoft, Netflix satın alması ile medya dünyasını şekillendirecek bir harekete imza atabilir. 190 milyar doların gözden çıkartıldığı öne sürülüyor.

Microsoft Netflix Satin Alma
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft, dijital yayın devi Netflix’i satın almak için harekete geçmiş olabilir. Kaynaklar, teknoloji şirketinin çevrimiçi yayın platformuna gözünü diktiğini söylüyor.

Microsoft her ne kadar şu sıralar Activision Blizzard satın alımının sona ermesini bekliyor olsa da yeni yatırımlar için de pazar arayışını sürdürüyor. Şirket, 68,7 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard’ı satın almak üzere anlaşmış ancak rekabet kaynaklı çeşitli davalarla mücadele etmek durumunda kalmıştı.

Son gelen iddialar ise şirketin oyun sektörünün yanı sıra dijital akış servislerine de yatırım yapacağı yönünde. Londra merkezli haber kuruluşu Reuters’ın aktardığına göre Microsoft, hâlihazırda ortak çalışmalar yürüttüğü Netflix’i çatısı altına almak istiyor.

- Reklam -

Bill Gates’in 2014’te şirketten ayrılmasının ardından, CEO olarak göreve gelen Satya Nadella; o tarihten beri birçok satın almaya imza attı. Popüler video oyun Minecraft’ı 2.5 milyar dolara, sosyal platform LinkedIn’i 26 milyar dolara, yapay zekâ yazılım geliştiricisi Nuance’ı 20 milyar dolara bünyesine katan Microsoft; Activision Blizzard satın alımında ise rekabet yasalarına takılmıştı.

Microsoft Netflix Satın Alım

Netflix hamlesinin ise bu tarz bir yasal probleme neden olmayacağı, yayın servisinin reklam çalışmalarını zaten Microsoft’un üstlendiği de gelen bilgiler arasında.

Microsoft ile Netflix Yakın İlişkiler İçinde

Netflix, geçen aylarda reklam destekli yeni abonelik hizmeti için reklam ortağı olarak Microsoft ile anlaştı. Öte yandan teknoloji devinin başkanı Brad Smith, Netflix yönetim kurulunda yer alan isimler arasında bulunuyor.

Bu anlaşma sayesinde, yavaş yavaş oyun sektörüne de girmeye hazırlanan Netflix pazardaki payını genişletebilecek. Microsoft ise birden fazla cihaz üzerinden bir video oyunu akış hizmeti sunabilecek.

- Reklam -

Olası satış fiyatı için 190 milyar dolar konuşulurken anlaşma için her iki taraftan da henüz açıklama gelmiş değil.

Microsoft Netflix

Netflix, daha önce bir başka teknoloji şirketi Apple ile birlikte anılmış ancak o süreç sonuçsuz kalmıştı.

Netflix 2022 yılında hem abone hem de hisse değeri açısından ciddi kayıplar yaşamış; yeni üyelik modelleri ve canlı yayın gibi akış alternatifleriyle çeşitli çıkış yolları aramıştı.

Siz bu olası satın almanın şirketlere ve son kullanıcıya etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Sezai usta Netflix’e sesleniyor. (Argo olduğu için link olarak paylaşıyorum.) :slight_smile:

    Sezai usta “sat gitsin”

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lanetli Tavşan - Bora Chung

Uluslararası Booker Finalisti Bora Chung’ın Büyülü Gerçekçi Öyküleri “Lanetli Tavşan” ile Türkçede

Gal Gadot, Hızlı ve Öfkeli 10 Kadrosuna Katıldı

Gal Gadot, “Hızlı ve Öfkeli 10” Filmiyle Gisele Rolüne Geri Dönüyor