in

Tales of the Walking Dead Hazırlıkları Başladı: Yeni Yürüyen Ölüler Dizisi Yolda

Tales of the Walking Dead dizisi için hazırlıklar başladı. Yürüyen Ölüler evreni yeni bir spin-off projesiyle genişlemeyi sürdürecek.

Tales of the Walking Dead Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Tales of the Walking Dead dizisi yolda. The Walking Dead evreni yeni spin-off projeleri ile genişlemeyi sürdürüyor. Ana seri finale hazırlanırken AMC kanalı yan dizilerindeki çalışmalarına hız kazandırdı.

Sonunda adı belli olan yeni Yürüyen Ölüler dizisi için çalışmalara başlandı. Tales of the Walking Dead olarak duyurulan yapım, aynı evrende geçen bağımsız öyküleri konu alacak.

Robert Kirkman imzalı çizgi roman serisinden Frank Darabont ve Angela Kang ikilisi tarafından televizyona uyarlanan Yürüyen Ölüler, 2010 yılından beri beyaz ekrandaki yolculuğuna devam ediyor. Seri şimdiye dek 10 sezonu geride bıraktı ve final sezonu olan 11’in yayınına devam ediyor. Bu süreçte İlk spin-off Fear The Walking Dead serisi 6. sezona ulaşırken bir başka yan dizi World Beyond da yayına başladı. Evrenin başka filmler ve dizilerle genişleyeceği ise zaten uzun süredir biliniyordu.

- Reklam -

Tales of the Walking Dead Dizisi 2022 Yılında Yayına Başlayacak

Şimdi ise en yakındaki projelerden birisi daha netleşti. Her bölümünde farklı bir öykünün ele alınacağı ve 1. sezonun toplam 6 bölüm süreceği yeni bir macera daha başlıyor.

Yapımda işlenecek hikâyelerde karşımıza çıkacak karakterler ise hem orijinal seriyle tanınan hem de ilk defa izleyici ile tanışan isimler olacak.

Dizide, The Walking Dead ve Fear the Walking Dead dizilerinde senarist ve yapımcı olarak görev alan Channing Powell, Yürüyen Ölüler’in içerik sorumlusu Scott. M. Gimple ile birlikte görev alacak.

Tales of the Walking Dead Dizisi yürüyen ölüler amc

Çekimleri 2022 yılının ilk dönemlerinde başlayacak dizinin yayın tarihi olarak ise 2022 yılının yaz mevsimi gösteriliyor. Dizi AMC+ üzerinden izleyicilerle buluşacak.

Scott M. Gimple, dizinin Yürüyen Ölüler evreninde yer alan diğe yapımlardan farklı bir bakış açısına sahip olacağını ve yeni fikirlere yer vereceğini kaydediyor. Gimple’a göre yapımda yer alacak öyküler, daha önce anlatılanlara hiç benzemeyecek.

- Reklam -

Channing Powell ise bir hayran olarak başladığı The Walking Dead macerasında, yaratıcılardan birisi olarak görev alacak olmanın heyecanını paylaşıyor.

The Twilight Zone ve Black Mirror Detayı

AMC Studios’ta orijinal içeriklerden sorumlu Dan McDermott da yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“The Walking Dead Evreni’nde anlatılabilecek pek çok ilgi çekici hikâye var. Tales of the Walking Dead’in antoloji formatlı yapısı ise hem şu anki izleyicilerimizi tatmin edecek hem de evrenle yeni tanışacak kişilere güzel bir giriş yapma fırsatı sağlayacak. The Twilight Zone ve Black Mirror gibi dizilerde, bu formatın ne kadar da çekici olabileceğini görmüştük. Bu yeni formatı izleyicilerle buluşturmak için heyecan duyuyoruz.”

Yeni dizide hangi oyuncuların rollerine geri döneceği ve kimlerin ekibe katılacağı ise henüz açıklanmadı.

Orijinal seri ise toplamda 24 bölüm sürecek 11. sezonu ile ana hikâyeyi noktalamaya hazırlanıyor. Sezonun ilk 8 bölümü yayınlanmış durumda. 9. Bölüm ise 20 Şubat 2022’de ekrana gelecek.

Siz yeni spin-off hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

You 4. sezon

You 4. Sezon Onayı Aldı: Netflix’in Seri Katili Maceralarına Devam Edecek

Kız ve Erkek Çocuk Hakları Bildirgesi Kitapları muzır

Karar Bozuldu: Kız ve Erkek Çocuk Hakları Bildirgesi Kitapları Artık ‘Muzır’ Değil