39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı için geri sayım bu hafta sonu tamamlanıyor. Son olarak 2019 yılında düzenlenen TÜYAP fuarı, iki yıllık aranın ardından bir kez daha kitapseverler için kapılarını aralıyor.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 ve 2021 yılları arasında düzenlenemeyen, eksikliğiyle yayın dünyasında dikkat çekici bir boşluğa neden olan Tüyap Kitap Fuarı geri dönüyor.
Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 3 Aralık 2022 tarihinde kapılarını aralamaya hazırlanıyor. 9 gün sürecek maceranın ardından fuar 11 Aralık 2022’dea sona erecek.
“Kitap Şehre Dönüyor” sloganıyla duyurulan 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın detayları, Beşiktaş’ta düzenlenen bir basın toplantısında duyuruldu.
Tüyap Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, etkinliğin Türkiye’nin farklı noktalarında hazırlanan Tüyap kitap fuarlarının en büyük halkası olduğunu hatırlattı.
39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Kitabın Büyülü Dünyası” Teması ile Düzenleniyor
Bu yılki teması Kitabın Büyülü Dünyası olarak duyurulan fuarda; bine yakın yayınevi, marka, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu yer alacak. Ersözlü’nün beklentisine göre, salgın sonrası fuarın 750 bin ziyaretçiyle tamamlanması bekleniyor.
Fantastik kurgu ve büyülü gerçekçi eserleriyle tanınan Nazlı Eray’ın “onur yazarı” seçildiği 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda; yazar ve çizerlerin katılacağı çeşitli etkinlikler ve paneller de düzenlenecek.
Ersözlü ayrıca uluslararası salonda yabancı yayınevleriyle Türk yayıncıların ikili iş görüşmeleri yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ise kitap fuarlarının kültürel çeşitliliğine katkısının ve yayıncılığın bütün farklılıklarıyla bir arada yer almasının öneminden bahsetti.
350 Binden Fazla Kitap Çeşidi
Bağımsız yayıncılığın zorlu koşullarını hatırlatan Kocatürk, buna rağmen faaliyetlerini sürdürme çabasında olan yayınevlerine dikkat çekti. Kocatürk’ün aktardığına göre İstanbul Kitap Fuarı’nda 350 binden fazla kitap çeşidi sergilenecek.
Büyükçekmece’deki Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuar; fantastik edebiyat, bilimkurgu ve büyülü gerçekçilik akımlarına odaklanacak.
Fuar aynı zamanda Yunanistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan ve Kosova gibi ülkelerden yetkilileri de ağırlayacak ve yayınevlerine bu isimlerle birebir görüşmeler yapma imkânı tanıyacak.
Fuarda; panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 300’e yakın kültür etkinliğini ağırlayacak ve yaklaşık 2 bin yazarı okurlarıyla buluşturacak.
Hafta sonları 10.00 – 20.00 saatleri arası açık olan fuar, hafta içi 10.00 – 19.00 arasında hizmet verecek. Fuar takvimi hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, Google Haberler üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.
Kaynak: AA
Gitmek ile gitmemek arasında çok kararsız kaldım. Eminim indirimler çok düşük olacak. Belki TTK ve TDK kitapları indirimleri iyi olabilir.
Ben şahsen çizgi roman ve manga alışverişi için gideceğim genel olarak sadece ama iyi bir indirim de görürsem istediğim kitaplarda tabi atlarım hemen o ayrı mesele.
Yol uzak, para yok, gönül gitmek istiyor; bir çare bulmalıyım.
95’te Taksim Odakule’de, 2012’de de Beylikduzu taraflarında gitmistim. 90’lar cok daha guzeldi, artik piyasada olmayan tek tuk ganimet haric her sey icin Amazon var.
Çok büyük ihtimal doğru düzgün bir indirim olmaz. Sırf etkinlik olsun diye gitmek istiyorum. Tek sıkıntı uzaktayım. Anadolu yakasından oraya gitmek Frodo’nun yolculuğu ile kapışır. :d