in

Doctor Strange 2 Filminin Senaryosu Tamamen Sızdırılmış Olabilir

Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmi senaryosu sızmış olabilir. Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü aşama yapımı çoklu evrenleri beyaz perdeye getiriyor.

Doctor Strange 2 senaryo sızıntısı iddiaları
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Strange 2 senaryo sızıntısı iddiaları ortalığı karıştırdı. Marvel Sinematik Evreni macerası, tıpkı Spider-Man: No Way Home’da olduğu gibi birçok söylentinin odak noktasında yer alıyor.

Marvel’ın sinema evreni her geçen gün büyümeye devam ediyor. 2019’da yayınlanan Avengers: Endgame filmi ile en önemli adımlarından birini tamamlamış olan MCU, son olarak Spider-Man’in üçüncü filmi olan No Way Home ile hayranlarının karşısına çıktı. Şimdi ise, No Way Home’dan çok daha büyük olacağı söylenen ve Super Bowl etkinlikleri sırasında geçen gün yayınlanan ikinci fragmanı ile adından daha da söz ettiren Doctor Strange in the Multiverse of Madness bulunuyor.

Başrolünde Benedict Cumberbatch’ın yer aldığı film, MCU’nun diğer bir önemli karakteri olan Scarlet Witch, diğer adıyla Wanda Maximoff’u da içerecek. Elizabeth Olsen’ın Kızıl Cadı’yı canlandırdığı film, beklenenden çok daha fazlasını verecek gibi duruyor. Çünkü sızdığı iddia edilen senaryoda yer alan olaylar, özellikle yeni yayınlanan fragmanla daha da güçlenmiş durumda.

- Reklam -

Not: Yazının bu kısmından sonra yer alacaklar, filmin gerçek senaryosu olabilir. Bu nedenle bolca spoiler içerecektir.

Doctor Strange 2 Senaryo Sızıntısı Gelen İkinci Fragman ile Güçlendi

Doctor Strange 2 senaryo sızıntı

Sızan senaryoya göre film MCU’nun ana evrenine benzer paralel bir evrende başlıyor. Sam Raimi’nin tarzıyla çekilen bu giriş sahnesi Strange ve Wong’un görünmeyen bir güç tarafından öldürülmesi ile son buluyor. Yanlarında onlarla birlikte hareket eden America Chavez ise Dr. Strange’in cesedini ana MCU evrenine taşır. Ölümleri çok şiddetli ve korkutucudur. Dr. Strange de bu sahneleri kendi rüyasında görerek uyanır.

Rüyadan uyanış sahnesi fragmanda da yer aldığı için, bu söylentinin gerçek olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MCU hayranlarının düşüncesi, tüm olayların çığırından çıkmasının sebebi Loki dizisinin finalinde yaşananlar veya Spider-Man: No Way Home’daki sahne gibi gözükebilir. Ancak tüm bunların nedeni Strange. Tony Stark’ın kendisini feda etmesine neden olmasını tetikleyecek olaylarda rol alması, her şeyi başlatan ana unsur. Normalde Thanos kazanması gerekirken Strange’in yaptığı bu müdahale, çoklu evrenlerde daha fazla kararsızlığa yol açacak.

Doctor Strange 2 senaryo sızıntı iddia

Christine Palmer’ın düğününe giden Strange, önceki filmde de yer alan cerrah ile alaycı bir konuşma yapar. Ardından New York’un şeytani bir ahtapot görünümlü yaratık olan Shuma Goriah tarafından saldırıya uğramasıyla düğünden ayrılmak zorunda kalır. Fragmanda da yer alan bu sahne aynı zamanda America Chavez’in de tanıtımıdır. Bir pizza salonunda Chavez, kendilerini kovalayan iblisler nedeniyle dünyasının kararsız hale geldiğini ve yardım bulmaya çalışırken çoklu evreni “kırdığını” açıklar. Ayrıca Strange’e gördüğü “rüyaların” diğer boyutlardan gelen görüler olduğunu da söyler.

Dr. Strange, Chavez’i bir minotor olan ve yine fragmanda da yer alan Rintrah’nın bulunduğu Kamar-Taj’a götürür. Ve Rintrah’a Chavez’i güvende tutması talimatını verir.

- Reklam -

Doctor bunun üzerine yardım için Wanda’nın yanına gider. Fragmanda yer alan orman aslında gerçek değil, yine Wanda’nın yarattığı bir illüzyondur. Aslında oldukça korkutucu bir ormanda yaşıyordur. Wanda, Westview’deki davranışları için özür diler ve dersini aldığını söyler. Strange, yargılamak için orada olmadığını ve Çoklu Evren konusunda yardıma ihtiyacı olduğunu belirtir.

Wanda bunu kabul etse de Strange’in bilmediği şey aslında tüm bunları, çoklu evrende çocuklarını bulmak için yaptığıdır. Bu nedenle kendisine ihanet edecek ve daha büyük bir tehdit oluşturacak. Fox’un X-Men evreninde çocuklarını bulup kaçıran Wanda, X-Men ekibiyle karşı karşıya gelecek ve hepsini öldürecek.

Wanda Scarlet Witch

Ancak sonrasında farklı birçok karakterin dahil olacağı söylenen yapım, Evil Strange’in yardımıyla ve Wanda’nın ölümüyle sonuçlanacak. Evil Strange, What If…? serisindeki gibi bir karakter olsa da, sadece benzer bir varyasyonu. Filmin sonunda kendisin de öldüğü belirtiliyor. Ayrıca iki evrenin (MCU ve Fox) birleşmesi bekleniyor.

Doctor Strange 2 Filmi Birçok Tanıdık Karakteri İçerecek

Sızan senaryonun en heyecan verici tarafı ise, tanıdık birçok ismi geri getirecek olmasıyla ilgili. Patrick Stewart’ın filmde yer alacağı zaten yayınlanan fragman ile ortaya çıkmıştı. Kendisinin çizgi romanlardan bilinen The Illuminati’nin başı olduğu söyleniyor. Ayrıca bu grupta Tom Cruise’un canlandırdığı ve farklı bir Iron Man’in de yer alacağı belirtiliyor. Bununla birlikte Ioan Gruffudd’un canlandırdığı Mister Fantastic, Monica Rambeau’lu alternatif bir Captain Marvel, Hayley Atwell’lı Captain Carter, Supreme Mordo, Eric Bana’lı Bruce Banner ve Ian Mckellan’lu Magneto da filmde yer alıyorlar. Her üç Hulk’ın da filmde gözükeceği de söylenenler arasında.

Doctor Strange 2 x-men

Aaron Taylor Johnson’ın da filmde Quicksilver rolüyle yer alacağı, Robert Downey Jr.’ın alternatif bir Iron Man’i canlandıracağı, Jessica Alba’nın Görünmez Kadın, Famke Janssen’ın Jean Grey, Halle Berry’nin Storm, Hugh Jackman’ın Wolverine, Wesley Snipes’lı Blade, Nicholas Cage’li Ghost Rider, Ben Affleck’in de Daredevil olarak gözükeceği gibi farklı yorumlar da sızan teorilerde yer alıyor. Son olarak MCU’da Captain America olarak bilinen Chris Evans’ın da, ilk Fantastic Four filmindeki Alev Adam rolünü tekrarlayabileceği konuşuluyor. Son olarak Ryan Reynolds’ın Deadpool karakterinin de filmde yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Pek tabii bu söylentilerin tamamının gerçek olma ihtimali çok zor gözüküyor. Yine de önemli birçok karakter filmde yer alacak.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness’tan sizlerin beklentisi neler? Sizce söz konusu iddialar doğru çıkabilir mi? Yorumlarınızı ve filmle ilgili teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bu iddialarin biri bile fos cikarsa onlari cehennemin kapilarina dek kovalarim.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Baş kısımlar doğru gibi de, özellikle yazının sonuna yakın çoğu iddia fos çıkacak gibi geliyor. İşin ilginç yanı bu “sızdırıldı” haberleri biraz geç düştü medyaya. Normalde bir ay olmuş yazılalı. İkinci fragman sonrası birden herkes konuşmaya başladı. Hugh Jackman konusu örneğin, yalan deniyor. Wolverine olacak ancak farklı biri tarafından oynanacak deniliyor. CGI ile önceki yapımlardan bazı yüzlerin yer alacağı ancak saniyelik şeyler olacağı söyleniyor. Yani sinemada hype yaratır belki ancak çıkışta “Sebep?” denebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

La Casa de Papel: Kore Fragmanı

Netflix’ten La Casa de Papel Dizisine Kore Uyarlaması: İlk Fragman Yayınlandı

facebook meta marka dönüşümü

Mark Zuckerberg, Facebook’u Meta’ya Dönüştürmek için 500 Milyar Dolar Harcadı