in

Aşk 101 Dizisi Eşcinsel Karakter İddialarına Netflix Türkiye Yanıtı

Aşk 101 dizisi eşcinsel karakter iddiaları nedeniyle gündeme geldi. Netflix Türkiye yeni orijinal yapımına dair açıklamada bulundu.

Aşk 101 Netflix Eşcinsel Karakter
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından birisi olan Netflix, son günlerde Türkiye yapımı yeni dizisi Aşk 101 (Love 101) ile gündemde. Diziye ait olduğu iddia edilen sahte bir hesabın yaptığı paylaşım sonrası yapım ve kanal, Twitter üzerinden bazı kesimlerce tepkiyle karşılandı.

AŞK 101 1. SEZON İNCELEMESİ İÇİN TIKLAYIN

Netflix’in Hakan: Muhafız (The Protector) ve Atiye (The Gift) sonrasında hazırladığı üçüncü Türk işi dizi olan Aşk 101, bir süredir tanıtım faaliyetlerine hız vermişti. Nisan sonunda yayınlanması beklenen dizi, bir grup gencin lisedeki maceralarına odaklanıyor.

Şimdiye dek bir poster ve bazı fragmanlarla tanıma imkanı bulduğumuz Aşk 101 dizisi, bir grup gencin lise yıllarını mercek altına alıyor. Sosyal medya ise sahte bir kullanıcı sonrasında birbirine girmiş durumda.

- Reklam -

Love101Netflix adlı Twitter hesabının (kullanıcı daha sonra askıya alındı) paylaştığı, “Bizler renkli gökkuşağı altındaki karanlık insanlarız! Osman?” gönderisi Twitter’da birtakım kullanıcıların tepkisini çekti.

Aşk 101 Netflix Eşcinsel Karakter

Netflix ile herhangi organik ya da inorganik bir bağı bulunmayan bu sahte hesabın paylaştığı gönderi, kanalın politikalarını eleştiren bir kitleden tepki gördü. Öyle ki Twitter’da #adamolnetflix ve benzeri etiketler gündem maddeleri arasına girdi.

Aşk 101 - Love 101 Netflix

Birçok kullanıcı, takipçilerini Netflix hesaplarını iptal etmeye davet etti. Buna karşın Osman isminde (ya da başka) eşcinsel bir karakterin herhangi bir yapımda yer almasının hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini ifade eden de pek çok kullanıcı vardı. Bu kesim ise Türk televizyonlarında her akşam yayınlanan şiddet içerikli yapımları işaret etti.

Netflix Türkiye’den Aşk 101 Açıklaması

Nihayetinde Netflix Türkiye konuya dair ilk resmi açıklamasını yaptı ve “iddialara” son noktayı koydu. Kanal şu Tweet’i paylaştı:
“Yeni orijinal dizimiz Aşk 101 için çok heyecanlıyız! Maalesef dizinin adı kullanılarak açılan sahte hesaplardan çok fazla yanlış bilgi yayılıyor. Bu nedenle önemli bir not: Dizi ve karakterler hakkında sadece benden duyduklarınıza inanın, söylentilere değil.”

Böylelikle kanal, izleyicilerine kendisinden başka herhangi bir hesabın Netflix içeriklerine dair paylaşımlarına itimat göstermemesini istedi. Bu hesapların paylaşımlarının ise “çok fazla yanlış bilgi” içerdiklerini belirtti.

Aşk 101 Konusu ve Oyuncuları

Ay Yapım tarafından hazırlanan dizi, “Herkese ve her şeye rağmen kendin olmaya çalıştığın zamanlardan bir hikâye,” cümlesiyle tanıtılmıştı. İzleyiciyi 1998 yılına götüren yapım; bir neslin lise dönemini konu alıyor. Okuldaki öğretmenlerinin, onlardan ayrılmasını istemeyen öğrenciler bir çeşit aşk planı yapıyor. Bu plan ile birlikte gençler kendilerini ve birbirlerini daha iyi tanıdıkları bir maceraya atılıyor.

Aşk 101 - Love 101 Fragman

Ahmet Katıksız ve Deniz Yorulmazer’in yönetmenliğini üstlendiği yapımda yer alan oyuncular ise şu şekilde: Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı ve İpek Filiz Yazıcı.

Dizinin senaryo koltuğunda ise Meriç Acemi (Kiralık Aşk ve Ufak Tefek Cinayetler) oturuyor.

Aşk 101 dizisi 24 Nisan 2020 itibarıyla Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

GÜNCELLEME: RTÜK’TEN AŞK 101 AÇIKLAMASI

Sizin bu gelişmelere dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Stephen King’in Eserlerindeki 20 Eşcinsel Karakter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Archer 11. Sezon

Archer 11. Sezon Çıkış Tarihi Ertelendi

Guardians of the Galaxy 3 Rocket Raccoon

Guardians of the Galaxy 3 Filminden Yeni Detaylar