in

Asimov’un Vakıf Serisinden Uyarlanan Dizide Tarih Netleşiyor

Foundation dizisinde yayın tarihi netleşiyor. Isaac Asimov’un kült bilimkurgu serisinden uyarlanan Apple TV+ yapımı sonbaharda ekranlarda olacak.

Foundation vakif dizisi tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Apple TV+ dizileri arasında en çok merak edilen yapımlardan birisi olan Vakıf uyarlamasından haber geldi. Foundation dizisi yayın tarihi yavaş yavaş netleşiyor. Isaac Asimov’un kült bilimkurgu serisinden uyarlanan yapım 2021 yılının sonbahar mevsiminde izleyici ile buluşmaya başlayacak.

Amerikalı bilimkurgu yazarı Isaac Asimov’un en bilinen eserleri arasında yer alan Vakıf Serisi, toplamda 7 kitaptan oluşuyor. 1942 yılından 1993’e dek yayımlanan seri, ilk olarak kısa hikâyeler dizisi olarak doğmuş; ardından bir üçlemeye dönüşmüştü. Üçlemenin ilk kitabı Vakıf 1951’de yayımlanmıştı.

Milyonlarca galaksiyi kapsayan ve çökmek üzere olan galaktik bir imparatorlukta başlayan macera bugün bilimkurgu edebiyatının en önemli eserleri arasında gösteriliyor.

- Reklam -

Foundation vakif dizisi tarihi

Prodüksiyonuna 2019 yılının aralık ayında İzlanda’da başlayan yapımın başında David S. Goyer yer alıyor. Kendisini Dark City, The Dark Knight, Da Vinci’s Demons gibi yapımlardan hatırlıyoruz. Aynı zamanda Neil Gaiman’ın popüler çizgi roman serisi The Sandman’in Netflix uyarlamasında da yaratıcı görev alıyor.

Başrollerinde Jared Harris ve Lee Pace ikilisinin yer aldığı diziden ilk sezon fragmanı da geçen yıl ağustos ayında gelmişti.

Foundation (Vakıf) Dizisi Yayın Tarihi Yavaş Yavaş Belirginleşiyor

İzlanda sonrası çekimlere Malta’da devam eden yapımdan yeni gelişmeler yaşanıyor. Uzun süren bir sessizlikten sonra dizinin ufukta gözükeceği tarih yavaş yavaş netleşmeye başladı. Apple Tv+ henüz resmi olarak tarihi belirtmemiş olsa da David S. Goyer ve Michael Malone ikilisi; dizinin önümüzdeki sonbahar ayında yayına başlayacağını doğruladı.

Toplamda 8 sezon olarak planlanan dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşacak. Eğer herhangi bir aksilik yaşanmazsa serinin hayranlarını yaklaşık 80 saatlik bir serüven beklediğini şimdiden söyleyebiliriz. Ancak elbette resmi onayın şimdilik sadece 1. sezon bölümleri için alındığını söylememiz gerekiyor.

- Reklam -

Vakıf Dizisi Apple foundation

Bugüne dek sayısız esere ilham olan Vakıf’ta Hari Seldon rolünde Jared Harris, Brother Day rolünde Lee Pace, Gaal rolünde Lou Llobelli, Salvor rolünde Leah Harvey, Demerzel rolünde Laura Birn, Brother Dusk rolünde Terrence Mann ve Brother Dawn rolünde Cassian Bilton yer alıyor.

Vakıf Serisi kitapları ise dilimize şu sıralar İthaki Yayınları imzası ile kazandırılıyor. Isaac Asimov’un eserlerinin sıralı baskılarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Apple TV+, dijital yayın platformları arasındaki yerini sağlamlaştırmak için adımlar atmaya devam ediyor.

Peki siz Foundation (Vakıf) için umutlu musunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tech Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    “Dizi çıktığına göre devam kitapları yakında basılır.” yorumlarını görür gibiyim :slight_smile: :joy:

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Basılırsa Ithakiperverler utanır mı? Sanmam :grimacing:

  3. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Yakında dava sonuçlanır :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Geçmiş Zaman Kedileri: Türk Edebiyatından Kedi Metinleri - Fatih Altuğ

Türk Edebiyatında Kedilerin İzleri “Geçmiş Zaman Kedileri” ile Sürülüyor

Wednesday dizisi Addams family tim burton netflix

Wednesday: Tim Burton’ın The Addams Family Dizisi Yolda