in

Son Dönemlerde Eleştirilen Marvel, Faz 5 ve 6’da Film Sayısını Düşürerek Yeniden Kaliteye Odaklanacak

Marvel Sinematik Evreni’nin 5. ve 6. fazları kalite odaklı olacak. Stüdyo, önceki aşamada birçok yapımın kalitesinden şikayet eden hayranlarını mutlu edecek adımlar atabilir.

Marvel Faz 5 ve 6 Kalite Odaklı Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Faz 5 ve 6 kalite odaklı olacak. Marvel Studios’un dördüncü aşama yapımlarına gelen ağır eleştiriler sonrasında, yeni filmlerin ve dizilerin listesini tekrar değerlendirmeye aldığı iddia edildi.

Şu an için sinema sektörünü filmleriyle domine eden Marvel yapımları, özellikle dizi tarafında WandaVision ve film tarafında Black Widow ile başlayan dördüncü aşamayla birlikte ardı ardına birçok yapım yayınlamaya başladı. Önceki üç aşamaya göre çok daha fazla yapımın izleyicilerle buluşması her ne kadar hayranlar açısından güzel gibi gözükse de, özellikle ortaya çıkan işlerin kalitesi bu kararın doğru olup olmadığını sorgulattı.

Avengers: Endgame’in 2019’daki tarihi başarısının ardından, MCU’nun 4. aşaması için hayranların beklentisi oldukça yüksekti. Ancak 4. aşamadaki her yeni içeriğin ardından birçok olumsuz yorum geldi. Bunların çoğu paylaşılan evrenin artık çok kopuk olduğu ve Eternals, Doctor Strange in the Multiverse of Madness veya Thor: Love and Thunder gibi projeler arasında ton anlamında gözle görülür bir tutarsızlık olduğu yönündeydi. Marvel Studios başkanı Kevin Feige her ne kadar 4. aşamayı bu kadar benzersiz kılan şeyin bu olduğunu iddia etse de, hayranlar ve sinema eleştirmenleri kendisiyle aynı fikirde olmadı.

- Reklam -

Marvel Kevin Feige

Sinemanın yanı sıra yayın hayatına başlayan Disney Plus servisiyle dizi sektörüne de adım atan şirket, özellikle She-Hulk başta olmak üzere birçok yapım için ağır eleştiriler aldı. Bununla birlikte CGI tarafında kalitenin sadece dizilerde değil, filmlerde de düşüş yaşandığını hem eleştirmenler hem de izleyiciler ifade etti. Bu konu belli ki şirket yöneticilerinin de gözünden kaçmamış.

Marvel Faz 5 ve 6’da Duyurusu Yapılmış Bazı Yapımlar İptal Edilebilir

Cosmic Circus tarafından aktarılan bir Marvel Studios kaynağına göre stüdyo, 4. fazın dağıtımı ve kalitesiyle ilgili aldıkları birçok “olumsuz geri bildirim” sonrasında yaklaşan yapımların listesini yeniden inceliyor. İddiaya göre perde arkasında ele alınan sorunlar arasında senaryolarla ilgili yaratıcı zorluklar, post prodüksiyon sorunları ve kalitesiz görsel efektler yer alıyor.

- Reklam -

marvel sinematik evreni yeni filmleri kalite odaklı olacak

Yeni rapor, 5. ve 6. aşamaların benzer bir yolda ilerlemesini önlemek için Disney’in hâlen üretim öncesi aşamada olan Marvel Sinematik Evreni projeleri üzerinde yaratıcı bir gözetim sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu durum, gelecekteki projelerin ertelenmesine veya tamamen iptal edilmesine neden olabilir. Tabii ki konuyla ilgili şu ana dek resmi bir Disney veya Marvel kanalı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtmekte fayda var.

Söz konusu “yeniden değerlendirme” gerçekten de yapılıyorsa sizce bu doğru bir karar mı? MCU’nun geleceğini nasıl görüyorsunuz? Evrenle ilgili görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Faz 4 filmlerini ben açıkçası beğendim. Tabi Infinity Saga sonrası biraz hafif geliyorlar ama kendi içinde keyifle izlettiriyorlar. Beğenmediğim yerleri de oldu, bu CGI meselesi gibi, benzer senaryoya sahip fimler gibi gelmeleri. Shang-Chi’deki ejderha ve final kombosu hiç olmuş gibi gelmemişti. Yine Doctor Strange ile Thor filmlerinin aynı konuyu başka karakterlerle işlemiş olması garipti. Ama yine de keyifle izledim.

    Filmlere göre beğenme nedenlerim:

    Eternals filmindeki oyuncuların oyunculukları iyiydi. Bence senaryo da güzeldi.

    Black Widow her şeyiyle güzeldi.

    Shang-Chi ve On Halka Efsanesi dövüş sahneleri iyiydi. CGI ile olanlar hariç.

    Spider-Man: No Way Home her şeyiyle güzeldi ama daha fazlasını yapabilirdi. Willem Dafoe için bile izlenir.

    Doctor Strange in the Multiverse of Madness, daha fazlasını yapabilirdi ama bu haliyle de gayet iyiydi.

    Thor: Love and Thunder, ciddi bir şeyler bekleyerek gittim ama aradığımı bulamadım. Izlerken eğlendim ama o kadar.

    Black Panther: Wakanda Forever, daha izlemedim.

    Ben marvel filmleri için Ezgi’nin Kanalı’nı takip ediyorum, tavsiye ederim. Güzel yorumlarda bulunuyor. Parodi için de ToonSandwich kanalını takip ediyorum. Baya iyi işler yapıyorlar.

    Faz 4 dizileri de güzeldi. Favorime göre sıralama Loki- WandaVision- Moon Knight- She-Hulk.

    Falcon ile Ms. Marvel’ı daha izlemedim.

    She-Hulk bence iyiydi. Tatiana Maslany’i Orphan Black’teki performansından beri takip ediyorum ve burada da güzel iş çıkardı bence. CGI kötüydü falan ama zaten fazla dövüş sahnesi yoktu ve bence gerek yoktu zaten. Vakit geçirmek için iyiydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sükût Ayyuka Çıkar - Yücel Balku | Haftanın Kitabı #249

Sükût Ayyuka Çıkar – Yücel Balku | Haftanın Kitabı #249

Fallout Dizisi Amazon Oyunlardan Farklı

Amazon’un “Fallout” Dizisi, Oyunlardaki Hikâyeyi Takip Etmeyecek