in ,

Ünlü Video Oyun Karakteri Pac-Man Kendi Filmine Kavuşuyor

Pac-Man film olmaya hazırlanıyor. Oyun dünyasının ikonik karakteri solo bir projeyle yeniden beyaz perdeye taşınıyor.

pac-man film
- Reklam -
- Reklam -

Pac-Man film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Live-action formatında geliştirilecek yapım, ünlü oyun karakterinin solo bir macerasını konu alacak.

Pac-Man’in haklarını elinde tutan Bandai Namco, Wayfarer şirketi ile anlaşarak yeni bir sinema filmi üzerinde çalışmaya başladı. Filmin senaristliğini ise Sonic the Hedgehog filminde de görev yapan Chuck Williams üstlenecek.

Japonya’da ilk çıktığında Puck-Man olarak bilinen ancak Amerika’da Pac-Man olarak adından söz ettiren atari oyunu, 80’li yılların en sevilen oyunları arasında yer almayı başarmıştı. Labirentin içinde renkli hayaletler tarafından kovalanan ve her bölümde gittikçe zorlaşan oyun, popüler kültürün de en ikonik figürlerinden birisi olmuştu. Serinin yakaladığı bu popülerlik sonrasında ünlü karakter ABC ve Disney XD tarafından iki defa ekrana uyarlanmıştı.

- Reklam -

Live-action filme dair senaryo, karakter tasarımları ya da oyuncu kadrosu henüz netleşmese de, yazar kadrosunda Chuck Williams’ın bulunduğu biliniyor. Yapımcı tarafında ise Jane the Virgin filmi ile ismini duyuran Justin Baldoni, Manu Gargi ve Andrew Calof yer alıyor.

Pac-Man Daha Öncesinde ABC ve Disney Tarafından Ekrana Uyarlanmıştı

Atari oyununun Amerika’da kazandığı popülerlikten sonra 1982 yılında ABC kanalı iki sezon boyunca devam eden 44 bölümlük animasyon dizisi hazırlamıştı. Çocuklara yönelik olmasının yanı sıra yetişkinlerin de diziyi merakla takip etmesi ve yeni karakterlerin de seriye eklenmesiyle Pac-Man oldukça popülerlik kazanmıştı.

2013 yılında ise Disney XD, Pac-Man ve Hayalet Maceraları isminde yeni bir diziyi yayınlamıştı. 2015 yılına kadar devam eden seri 55 bölüm sonunda izleyicilere veda etmişti.

pac-man film uyarlama

- Reklam -

Sevilen karakter son dönemlerde video oyunlarından adapte edilen yapımlar arasına bir kez daha katılmış oldu. Netflix tarafından uyarlanan Cuphead dizisi, Tom Holland’ın başrolünde yer aldığı Uncharted, JJ. Abrams’ın yöneteceği söylenen Portals filmi ve Ghost of Tsushima filminden sonra, Pac-Man live-action filmi de geliştirilme aşamasına geçmeyi başardı. Diğer taraftan Chris Pratt’in kadrosunda yer aldığı ve hayranlar tarafından merakla beklenen Mario filmi ise 2023 yılında izleyicilerin karşısına çıkacak.

Pac-Man’in beyaz perdede göründüğü son yapım Adam Sandler’ın başrolünde yer aldığı Pixels filminde olmuştu. Donkey Kong ve Frogger gibi sevilen karakterlerin de yer aldığı yapım eleştirmenlerden olumlu notlar almayı başarmıştı.

Siz Pac-Man live-action filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mermer Adam - Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé, Nazi Döneminde İşlenen Cinayetleri Anlatan “Mermer Adam” Romanı ile Raflarda

Yapay Zekâ Uzayda Bir Dizi "Anomali" Tespit Etti

Yapay Zekânın Desteğiyle Uzayda Bir Dizi “Anomali” Tespit Edildi