in

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?: Yılmaz Erdoğan’ın Klasik Oyunu 18 Yıl Sonra Netflix Filmi Oluyor

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?, Netflix orijinal filmi oluyor. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve bir döneme damgasını vuran tiyatro oyunu, modern uyarlaması ile geliyor.

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? Yılmaz Erdoğan
- Reklam -
- Reklam -

Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan tiyatro oyunu “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?“, 18 yıl sonra aynı isimli modern uyarlaması ile Netflix Türkiye filmi olmaya hazırlanıyor.

Netflix Türkiye’nin yerli yapımlara verdiği destek, ülkemizde yayınlanmaya başladığı dönemden bu yana hiç bu kadar fazla olmamıştı. Hakan: Muhafız, Atiye, Aşk 101 ve Yarına Tek Bilet gibi yapımlarla şimdiye dek birçok içeriği bizlerle buluşturan yayın platformu, yeni dönemde çok daha fazlası ile geliyor. Sansür nedeniyle iptal edilen Şimdiki Aklım Olsaydı projesi yüzünden Türkiye’den çekileceği iddia edilen şirket, yaptığı açıklamada olduğu gibi sözünü tuttu ve yeni yapımlarını duyurdu. Yeni projeler arasında Netflix’e özel hazırlanan içerikler olduğu gibi, Koronavirüs nedeniyle uzun süredir ertelenen ve sinemada kendisine yer bulamayan Ezel Akay’ın yazıp yönettiği 9 Kere Leyla ile Taylan Biraderler’in yeni filmi Azizler de bulunuyor.

Tüm bu satın alınan ve orijinal olarak hazırlanan projelerin yanına şimdi de bir tiyatronun günümüze uyarlanmış hali geliyor. Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ve sahnelendiği dönemde oldukça iyi bir başarı elde eden kült tiyatro yapımı Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?, Netflix’te yayınlanmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Yılmaz Erdoğan olmayacak. Film, Misafir, Acı Tatlı Aşk ve Her Şey Aşktan gibi işleriyle tanınan Andaç Haznedaroğlu tarafından yönetiliyor.

- Reklam -

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? Konusu ve Çıkış Tarihi

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? Netflix filmi

Film, 1948 yılında İstanbul’da üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelen Gülseren’in hikâyesini konu ediniyor. Ailesiyle birlikte bulunduğu çevreye ayak uydurabilme çabalarını anlatırken, diğer yandan da Türkiye’nin bir dönemine ayna tutuyor.

- Reklam -

Çekimlerine ağustos ayında başlanan yapımda Gülseren karakterini Demet Akbağ yerine Ecem Erkek, röportaj yapan muhabir rolünü ise Yılmaz Erdoğan yerine Atakan Çelik canlandıracak. Patron karakteri ile Erdoğan’ın da yer aldığı filmde Engin Alkan, Devrim Yakut, Merve Dizdar, Ushan Çakır ve Bülent Çolak gibi isimler de yer alıyor. Filmin yayın tarihi ise henüz bilinmiyor.

İlk kez 1998 yılında sahnelenen ve 4 yıl boyunca aralıksız kapalı gişe oynayan Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?, toplamda 504 kez sahneye çıktı. O günkü oyuncular arasında Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ ile beraber; Zerrin Sümer, Sinan Bengier, Salih Kalyon, Ayberk Atilla, Bican Günalan ve Neslihan Yeldan gibi usta isimler yer aldı.

18 yıl sonra projenin yenilenerek Netflix orijinal filmi olarak gelmesi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

* * *

* Soul, Vizyona Girmeden Disney+’a Gelecek: Yeni Pixar Animasyonu Yolda

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tamamını izlemedim. Sadece televizyonda yayınlandığı zamanlarda kesik kesik izlemişliğim var. İzlediğim kadarıyla güzeldi. Oyun olarak kalması daha iyi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 kere leyla ezel akay

9 Kere Leyla: Ezel Akay’ın Haluk Bilginer’li Filmi Doğrudan Netflix’e Gelecek

Netflix Türkiye Yeni Film Dizi

Netflix Türkiye Yeni Film ve Dizilerini Duyurdu