in

Tenet Gişede İlk Haftasında Zoru Başardı

Tenet ilk haftada gişede zoru başardı. Koronavirüs pandemisine rağmen Christopher Nolan’ın yeni filmi iyi bir başlangıç yaptı.

Tenet Gişe Hasılatı
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet, geçen hafta vizyona girdi. Sinemaseverlerin merakla beklediği yapım, Koronavirüs tedbirleri eşliğinde beyaz perde ile buluştu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle böyle büyük bir yapımın gişede nasıl bir sınav vereceği merak konusu olmuştu.

Türkiye dâhil birçok ülkede gösterime giren Tenet vizyonda bulunduğu birinci haftada dünya çapında toplamda 53 milyon dolarlık hasılata imza attı. Tenet, defalarca ertelenmiş olmasına rağmen dengi birçok filmin aldığı büyük ertelemeleri almamış ve Koronavirüs salgınına rağmen erken bir vakitte vizyona girmeyi başarmıştı.

Başrollerini Robert Pattinson ve John David Washington’ın paylaştığı yapım, toplamda 205 milyon dolarlık bir bütçeye sahip. Birçok sektörde olduğu gibi sinema dünyasında da işlerin normalden çok daha zor geçtiği bugünlerde Tenet, 53 milyon dolarlık ilk hafta gişesi ile adından söz ettirmeyi başardı.

- Reklam -

26 Ağustos tarihinden beri perdede olan yapım, sergilediği performans ile yapımcılarının beklentilerinin üzerine çıkmayı başardı.

tenet süresiz erteleme

Yapım Suudi Arabistan’da 1.47 milyon dolar hasılat ile tarihinin en iyi açılışını yapan Hollywood filmi oldu. Fransa, Hollanda, Ukrayna ve Macaristan’da ise yönetmen Christopher Nolan’ın en iyi açılış yapan yapımı olmayı başardı.

Henüz Birçok Ülkede Vizyona Girmeyen Tenet Gişede Tatmin Etti

Vizyonda yer bulduğu ülkeler arasında Birleşik Krallık’ta 7.1 milyon dolarlık bir açılış yapan Tenet, Güney Kore’de 5.1 milyon dolar, Almanya’da ise 4.2 milyon doları buldu. Tenet, Nolan’ın önceki filmi Dunkirk’ün açılışını da pandemiye rağmen geçmeyi başarmış oldu.

Filmin henüz Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Rusya, Japonya, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Arjantin’de vizyona girmediğini hatırlatalım.

- Reklam -

Nolan’ın son filmi Dunkirk toplamda 526.9 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. Interstellar ise toplamda 705 milyon doları bulmuştu.

Tenet Görsel Efekt - Robert Pattinson

Kadrosunda Pattinson ve Washington ile birlikte Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Clémence Poésy ve Dimple Kapadia isimlerinin yer aldığı Tenet, toplamda ne kadarlık bir hasılat elde edecek merak konusu.

Film, James Bond yapımlarını aratmayan uluslararası bir casusluk hikâyesini konu alıyor. Yapım aynı zamanda bir kuantum soğuk savaş filmi olarak da anılıyor.

Peki siz Tenet’i izleme fırsatı buldunuz mu? Yapımın elde edeceği hasılatla gişede başarılı olabileceğini düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Tenet, Dev Aksiyon Sahnelerine Rağmen Çoğu Romantik Komediden Az Görsel Efekt İçerecek

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Dunkirk, pandemi sırasında değilken ve daha fazla bölgede gösterime girmesine rağmen açılış haftasında yalnızca 2 milyon $ daha fazla başarılı olabilmiş.

    Warner Bros ve sektör için baya büyük bir olay bu. Christopher Nolan etkisi de olabilir tabii. Covid 19 vakaları dünya çapında düşük kalmaya devam ederse 2021’e kadar bu modeli kullanabilirler(önce yurtdışında daha sonra ABD’de gösterime sokulması).

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rocky 4 - Sylvester Stallone

Rocky 4 Yönetmen Kurgusu ile Tekrar Geliyor: Sylvester Stallone Açıkladı

Jamaika'da Bir Fırtına - Richard Hughes

Jamaika’da Bir Fırtına: Richard Hughes’tan Çocuk Ruhunun Ürpertici Derinliklerine Yolculuk