in

The Matrix 4 Vizyon Tarihi Neredeyse 1 Yıl İleri Alındı

The Matrix 4 vizyon tarihi neredeyse 1 yıl ertelendi. Koronavirüs pandemisi Warner Bros.’un birçok büyük yapımını etkilemeyi sürdürüyor.

The Matrix 4 Yeni Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. büyük yapımlarının vizyon tarihleriyle oynamaya devam ediyor. Tenet’ın ertelenmesi sonrası bir erteleme kararı da The Matrix 4 filmine geldi. Üstelik bu erteleme birkaç aylık değil, tam 11 aylık bir gecikmeyi beraberinde getirdi.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlayan Koronavirüs salgını kısa süre içinde pandemiye dönmüş ve bugün itibarıyla 7.7 milyon insanı enfekte edip 429 bin insanın yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Yine de birçok yerde salgının kontrol altına alındığına dair haberler gelmekteydi. Bununla birlikte hayatlarımıza “yeni normal” adlı bir tanımlama da girdi.

Ancak hem salgının olası ikinci dalgaları hem de henüz bir tedavi ya da aşı bulunamamış olması; çeşitli sektörlerin geri dönüş planlarını alt üst etmeyi sürdürüyor.

- Reklam -

The Matrix 4

Lana Wachowski’nin yönetmenliğinde yıllar sonra üçlemeye dördüncü bir film çekmek için bir araya gelen ekip, çekimlere başladıktan kısa bir süre sonra Covid-19 salgını nedeniyle yapıma ara vermek zorunda kalmıştı. Şubat 2020’de San Francisco’da başlayan çekimler, sonrasında belirsiz bir tarihe kadar durduruldu. Yeni Matrix filminin çekimlerinin Temmuz 2020’den önce devam etmesi ise beklenmiyor. Bu da en iyimser dönüş tarihi olarak gözüküyor.

The Matrix 4 Ne Zaman Vizyona Girecek?

The Matrix 4 ne zaman vizyona girecek sorusu da bu süreçle birlikte yeniden planlandı. Sorunun yanıtı ise birçok hayranı mutsuz edecek cinsten. Çünkü  21 Mayıs 2021 tarihinde vizyona girmesi planlanan yapım 1 Nisan 2022 tarihine ertelendi.

Oysa ilk planlar John Wick 4 filminin de The Matrix 4 ile aynı tarihte (21 Mayıs 2021) vizyona girmesini ve hatta ortaya Dünya Keanu Reeves Günü gibi eğlenceli bir başlığın atılmasına neden olmuştu. Yeni John Wick filminin de 27 Mayıs 2022’ye ertelendiğini hatırlatalım.

The Matrix 4 - John Wick

- Reklam -

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un artık bir ikon haline gelmiş olan Neo ve Trinity rollerine döneceği The Matrix 4 filmi, yapım ekibi cephesinde de önemli isimleri orijinal seriyle aynı tutarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Yapımda Reeves ve Moss ikilisine eşlik edecek oyunculardan bazıları ise şu şekilde: Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman)Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jessica Henwick (Game of Thrones), Jada Pinkett Smith (The Matrix), Jonathan Groff (Mindhunter), Max Riemelt (Sense8) ve Toby Onwumere (Sense8). Filmde yer alması olası bazı karakter tahminlerine ise şuradan ulaşmanız mümkün.

Görünen o ki The Matrix 4 filmi için fazladan -neredeyse- 1 yıl daha bekleyeceğiz. 1 Nisan 2022 tarihi, şu an için Warner Bros.’un yeni Matrix yapımı için planladığı nihai tarih.

Bakalım bu ertelemelerin filme etkisi nasıl olacak? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Matrix 4 Yıldızları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss Filmde Yer Alma Nedenlerini Açıkladı

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tenet Ertelendi

Tenet Ertelendi: Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Pandemiye Direnemedi

Büyülü Şehir - Edith Nesbit

Büyülü Şehir: Edith Nesbit’in Fantastik Macerası İlk Defa Türkçede