in

The Matrix 4 Aksiyon Sahnelerine John Wick Yönetmenlerinden Katkı

The Matrix 4 filminin bazı aksiyon sahnelerinin tasarımında, John Wick yönetmenleri Chad Stahelski ve David Leitch de destekte bulunuyor.

The Matrix 4
- Reklam -
- Reklam -

2000’li yıllarda sinema dünyamızda dev bir marka haline gelen Matrix, geçen sene devam filminin yolda olduğu haberiyle hepimizi heyecanlandırmıştı. The Matrix 4 filminin resmen duyurulması sonrası, serinin sadık hayranları büyük bir beklenti içine girmişti. Şimdiyse filmin aksiyon sahnelerinin bir başka başarılı film serisi olan John Wick’in yönetmenleri Chad Stahelski ve David Leitch’ten destek alındığı ortaya çıktı.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyayı yaşanmaz bir hale sürüklemeye devam ediyor. Salgın hastalık, birçok sektörde olduğu gibi sinema ve televizyon yapımlarını da etkiledi. Film çekimlerine ara verildi, vizyon tarihleri ertelendi. Ancak bu durum, yapım aşamasındaki projelerden dikkat çeken detayların gelmesine engel olmuyor.

The Matrix üçlemesinde dublör ve dövüş koreografisinden sorumlu olarak çalıştıktan sonra birlikte John Wick adlı popüler aksiyon serisini çeken Chad Stahelski ve David Leitch; The Matrix 4 filmindeki bazı aksiyon sahnelerinin tasarımına da doğrudan katkı sunuyor.

- Reklam -

The Matrix 4 - John Wick

Chad Stahelski, Collider’a verdiği söyleşide The Matrix 4 filminin senaryo sahnelerinin tasarımında David Leitch ile birlikte katkı sunduklarını aktarıyor. İkili, The Matrix 4 filminin aksiyon sahnelerini çekmiyor olsalar da bu sekansların hazırlanmasında Lana Wachowski ile birlikte çalıştığını saklamıyor. Stahelski ayrıca yeni Matrix filminin, orijinal yapım ekibini de büyük oranda bir araya getirdiğini ifade ediyor.

Aksiyon sahnelerinin çekimi sırasında paylaşılan ilk videolar ve çekimler sırasında kullanılan patlamalara dair haberler oldukça ilgi görmüştü.

The Matrix 4 Çekimleri Koronavirüs Nedeniyle Durdurulmuştu

Yönetmenliğini Lana Wachowski’nin üstlendiği yeni Matrix filmi Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un ikonik rolleri Neo ve Trinity’ye dönüşüyle oldukça büyük bir heyecan yaratmayı başarmıştı.

Çekimleri Şubat 2020 tarihinde başlayan The Matrix 4 filmi, ne yazık ki Koronavirüs salgını nedeniyle prodüksiyon sürecine ara vermek durumunda kalmıştı.

- Reklam -

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un başrollerini paylaştığı film, kadrosundaki diğer isimlerle de izleyicileri heyecanlandırmayı başarıyor: Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jessica Henwick (Game of Thrones), Jada Pinkett Smith (The Matrix), Jonathan Groff (Mindhunter), Max Riemelt (Sense8)ve Toby Onwumere (Sense8).

The Matrix 4

Yönetmen Lana Wachowski’ye senaryoda David Mitchell ve Aleksander Hemon yardım ediyor. Bununla birlikte, filmin konusuna dair hâlâ net bir bilgimiz yok. Ancak Yahya Abdul-Mateen II’nun Genç Morpheus’a hayat verecek olması, beraberinde bazı teorileri de getiriyor.

The Matrix 4 filminin açıklanan vizyon tarihi 21 Mayıs 2021’di. Bu gün, aynı zamanda John Wick 4’un da beyaz perdeyle buluşacağı tarihti. Hatta bugün için “Dünya Keanu Reeves Günü” yakıştırmaları yapılıyordu. Ancak çekimleri durdurulan yeni Matrix filmi sonrası, vizyon tarihine bir güncelleme gelecek mi bunu birlikte göreceğiz.

Peki siz yeni filmin aksiyon sahnelerinden neler bekliyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Skrull Marvel Comics Çizgi Roman Günlükleri

Gangster Skrull’lar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Türk Panteonu Türk Mitolojisi Tanrı Tanrıça

Türk Panteonu Nedir? Hangi Tanrı ve Tanrıçalardan Oluşur?