in

The Witcher: Blood Origin Dizisi Geliyor! Yeni Spin-off 1.200 Yıl Öncesini Anlatacak

The Witcher: Blood Origin dizisi duyuruldu. Netflix, ana hikâyenin 1.200 yıl öncesini konu alan bir spin-off hazırlayacak.

The Witcher: Blood Origin Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix cephesindeki hareketlilik sürüyor. Andrzej Sapkowski’nin fantastik kitaplarından önce oyunlara, ardından da diziye uyarlanan The Witcher şimdi de yeni bir spin-off’a kavuşuyor. Tam adı The Witcher: Blood Origin olan bu yan dizi, Rivyalı Geralt’tan 1.200 yıl öncesinde yaşananları konu alacak.

Netflix platformunun yüksek bütçeli yapımları arasında zirveye oynayan Henry Cavill’lı The Witcher, artık yeni bir dizi ile ekranlardaki evrenini genişletmeyi sürdürecek. Eleştirmenler tarafından hem övgü hem de yergi almayı başaran dizi uyarlaması sonrası, önce Vesemir’e odaklanacak anime filmi Nightmare of the Wolf duyuruldu. Şimdi ise bir yan dizi izle Witcher dünyası ekranda da iyice şekillenmeye başladı.

The Witcher 2. Sezon Çekim Tarihi

- Reklam -

Yeni dizi haberi, platformun NXOnNetflix adlı hesabı üzerinden paylaşılan bir Tweet ile duyuruldu. Bu kısıtlı bilgiden yola çıkarsak şu ana dek Blood Origin hakkında bildiklerimiz oldukça heyecan verici.

The Witcher: Blood Origin Dizisi Live Action Olacak

The Witcher animesi sonrasında bu yönde başka bir hamle gelecek mi diye beklenirken Netflix live-action (canlı aksiyon) yeni bir yapımın müjdesini verdi. Toplamda 6 bölüm sürmesi planlanan The Witcher: Blood Origin, ana diziden tam 1.200 yıl önce geçecek. Hikâyesinin odağına ilk Witcher’ı yerleştirerek canavarların, elflerin ve insanların etrafında öyküsünü anlatacak.

Yeni dizinin arkasındaki isimlere gelirsek Declan de Barra ve Lauren Schmidt Hissrich ikilisini görüyoruz. Hissrich zaten ana dizinin de yaratıcısı olan isim. Declan De Barra da ilk sezon hikâyesine katkıda bulunanlar arasında. De Barra ayrıca The Originals ve Iron Fist dizilerinin senaryo gruplarında yer almış.

The Witcher: Blood Origin adını taşıyacak yeni dizide, dünyanın yaratıcısı ve kitapların yazarı Andrzej Sapkowski ise yapımda kreatif direktör olarak görev alacak ve danışmanlık hizmeti verecek.

- Reklam -

the witcher dizisi netflix oyun ve kitap

Birinci sezonu ile ilk dört haftada 76 milyondan fazla izleyiciye ulaşan The Witcher, 2. sezon çekimlerine Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştı. Prodüksiyon süreci 2 ayı aşkın bir duraklamadan sonra devam etmiş olsa da, dizinin yeni bölümleri için açıklanmış bir tarih henüz ortada yok. Yine de The Witcher 2. sezon bölümlerinin 2021 yılı içerisinde ekrana gelmesi bekleniyor.

Toplamda 7 sezon olarak planlanan ana dizide, ikinci sezon kadrosuna da Kristofer Hivju gibi pek çok isim katıldı.

Peki siz yeni bir Witcher dizisine nasıl yaklaşıyorsunuz? 1.200 yıl öncesinde geçen ve ilk Witcher’ı anlatan bir macera ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Witcher Yaratık Ansiklopedisi: Netflix’ten Türkçe Altyazılı Rehber

Kaynak: IGN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for KeenSword KeenSword dedi ki:

    Dizinin başında Lauren Schmidt Hissrich olduğu için beklentileri düşük tutmak lazım. Büyük ihtimalle yine 6/10’luk bir iş çıkartacaktır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Dragon Prince 4 Yeni Sezon

The Dragon Prince 4 Yeni Sezon Onayını da Birlikte Aldı

Blade Runner: Black Lotus Anime

Blade Runner: Black Lotus Animesinden İlk Görseller